Drones die helpen bij teamontwikkeling

Drones die helpen bij teamontwikkeling

Drones worden voor steeds meer praktische toepassingen ingezet. Denk aan die mooie luchtfoto’s van steden, festivals en landschappen, de inzet van drones voor crowdcontrol en de ontwikkeling van een drone die mijnen onschadelijk kan gaan maken. Maar.. wie had ooit gedacht dat drones zouden kunnen helpen bij het verbeteren van je team of organisatie?

Hoe gaaf is het om serieuze thema’s bespreekbaar te kunnen maken met een nieuw stukje techniek? Er bestaat een teamontwikkelingsactiviteit met drones waarmee je je collega’s kan verrassen. Een leuke manier om je team kennis te laten maken met jou (toekomstige) hobby en gelijk een mogelijkheid om samen aan je team te bouwen.

Hoe het werkt?

Do’s & Drones is een activiteit ontwikkeld door de organisatie Outing Holland waarbij Drones de hoofdrol spelen. Eerst krijgen alle collega’s de kans om met een drone te oefenen, daarna start de oefening. De groep wordt in 2 of meer teams verdeeld en gaat aan de slag met het bouwen van een hindernisbaan waar de teams vervolgens met de drone tussendoor moeten vliegen. De baan kan zowel binnen als buiten gebouwd worden.

Maar hoe kan ik mijn team daarmee ontwikkelen hoor ik je denken? Tijdens de opdrachten komen verschillende thema’s aan bod. Denk aan thema’s als onderlinge communicatie, afstemming en overleg, leidinggeven en besluitvorming. En zo zijn er nog meer. Samen met de organisatie kijken we op welke thema’s we gaan focussen.

Wil je meer weten over het inzetten van Drones binnen jou organisatie? Outing Holland kan je hier alles over vertellen.

Geschreven door: Yolanda Sloot, Outing Holland

 

Racen en manouvreren met drones in een sporthal

Eigen startplek met je drone